Wij beschikken over een havenplaats op camping International. Deze havenplek is ons eigendom en wij verhuren deze aan onze gasten. Er is een combinatie te maken voor het huren van een chalet met havenplek, eventueel verhuren wij de havenplek ook los. Onze havenplek nr. 25 ligt in de eerste inham van de haven, achter de muur. Dit houdt in dat bij zwaar weer de boot veilig ligt en minder last heeft van de golfslag.

Voor elke motorboot is het vereist een vergunning (sticker set) aan te vragen. Voor de aanvraag van deze sticker set heeft u een aantal documenten nodig:

  • Het ICC (internationaal certificaat competentie, internationaal vaarbewijs)
  • Het ICP (internationaal certificaat pleziervaartuigen)
  • Watersport verzekering, vertaling in het Italiaans. ( ook meenemen tijdens het varen!)
  • BTW Bewijs/ Eigendomsbewijs
  • Paspoort of ID.


In de huidige 'Corona' situatie is de gebruikelijke gang van zaken voor het aanvragen niet van toepassing.

Het aanvragen van de vergunning dient online te gebeuren voor aankomst. Download hier het engelstalige formulier. Dit vult u in en stuurt u, met de benodigde papieren, naar info@autoritabacinoceresio.it.
Volgens hun voorwaarden: maak vervolgens €30 over naar de rekening BANCA POPOLARE DI SONDRIO – AGENZIA DI CAMPIONE D’ITALIA (IBAN IT98 I056 9651 0500 0000 9066 X63) onder vermelding van uw voornaam en de vermelding "contrassegno nautico”.