Op zoek naar een bijzondere activiteit vanuit Porlezza? Even niet winkelen, een marktje bezoeken of afkoelen in het water? Wij hebben hier enkele tips met originele dingen om te ontdekken in de prachtige omgeving. Van een wandeling naar een bijzondere kloof met waterval tot wijn proeven in een knusse cantina. Heb je zelf een leuke tip; wij horen het graag!

Lake como adventure park

Val Verzasca

Milaan Navigli

Orrido di Bellano

Funicolare Monte Bré

Wijn proeven bij Cantina Follie

1. Bezoek LakeComoAdventurePark en ontdek een nieuwe wereld hoog in de bomen. Doe een klimtuigje om, laat jezelf zekeren en klim de boom in. Het klimpark ligt in de bergen rondom het como meer en is geschikt voor kinderen, volwassenen, families en groepen. Kleine aanwijzing; als je denkt niet goed te rijden ga dan nog even door.

2. Rijd binnen ruim een uur van Porlezza naar de mooiste bergvallei van Europa nl. de Verzasca-Vallei in Zwitserland. Ontdek de vallei met de auto of neem het wandelpad dat start bij de Verzasca dam. Onderweg ontmoet je de unieke zwarte geiten en de indrukwekkend hoge Froda waterval.

3. Verken de trendy wijk Navigli in Milaan en maak kennis met verborgen juweeltjes en prachtige gebouwen. Bekijk de kanaaldammen die zijn uitgevonden door de beroemde Leonardo da Vinci, bewonder de fresco’s van de Portinari-kapel en vergeet niet te stoppen voor een heerlijke aperitivo bij de gezellige terrasjes.

4. Neem de ferryboot van Menaggio naar Varenna en Bellano. Wandel naar de Orrido di Bellano, een diepe kloof die werd uitgesleten door het smeltwater van de rivier Pioverna. In een kwartiertje brengt het smalle pad je tot op het eindpunt.

5. Ga vanuit Lugano met het treintje naar de top van de Monte Bré. Prachtig uitzicht vanaf de berg over het meer en de stad Lugano. Zelf de berg op wandelen kan natuurlijk ook, er is een wandelroute aangegeven. Mountainbikes zijn te huur bij het kabelstation.

6. Proef de lekkerste wijnen in de wijnkelder of op het overdekte terras van Cantina Follie. Naast een goed glas wijn serveren zij ook lokale specialiteiten. Onze aanrader is de heerlijke vriendschapsplank ‘Tagliere dell’amicizia’.