Wie een vakantie doorbrengt op Camping International in Porlezza kan genieten van zon, bergen en meren, van cultuur, verstilde en levendige schoonheid in de breedste zin van het woord.

Natuur en sport

Porlezza trekt jaarlijks vele vakantiegangers. Niet verwonderlijk. Het is paradijselijk gelegen in een punt van het meer van Lugano, omringd door de hellingen van de valleien van Menaggio, Cavargna, Intelvi en Valsolda. Niet alleen die overweldigende natuur met zijn vele mogelijkheden om er op uit te trekken, maar ook het mediterrane klimaat (ruim 2200 uren zon per jaar) speelt een belangrijke rol in de aantrekkingskracht van het gebied. Windsurfers vinden in het meer van Lugano een waar eldorado dankzij de wind die zomers waait en, tot genoegen van veel mensen, voor verkoeling zorgt.

Lago di Lugano

Wie de surfplank niet meeneemt maar wel actief bezig wil zijn kan er altijd terecht op één van de tennisbanen, een balletje trappen, hardlopen op de atletiekbaan, op de rug van een paard of op de pedalen van het stalen ros de omgeving verkennen. En dit is nog maar een kleine greep uit de talloze mogelijkheden om het lijf op plezierige manier fit te houden. Porlezza kortom, is volledig toegerust voor de sportieve en veelzijdige toerist.

Waar kunnen we boodschappen doen?

Natuurlijk, de camping heeft een eigen winkeltje, maar het assortiment is niet groot en de prijs van het gebodene vaak stevig. En in de namiddag, als we moe van de reis onze vakantiebagage hebben uitgepakt en op de plaats gelegd, even een pizzaatje pakken in het camping restaurant is bijna vanzelfsprekend.
Wat echter de volgende dagen? De dichtstbijzijnde supermarkt ligt op loopafstand aan de Via Osteno (inderdaad, de weg waaraan ook de camping ligt. We vinden de winkel Carrefour aan het eind van de weg richting centrum aan de rechterkant van de weg, vlak voor de verkeerslichten. Wie (veel) meer keus wil hebben slaat bij de kruising rechtsaf richting Menaggio. Na ongeveer twee kilometer zien we rechts Iperal, een heel grote en goed betaalbare supermarkt en verderop de grote Carrefour.

Waar is het lekker eten?

Zin in een ijsje of een overheerlijk stukje gebak? Probeer eens pasticceria/gelateria Italia aan de Lungo Lago Mateotti. Niet te missen. De zaak ligt pal aan de boulevard, daar waar het verkeer de bergtunnel induikt of het dorp inrijdt. Enkele jaren geleden nog uitgeroepen tot de beste ijsspeciaalzaak van Italië! Lekker en betaalbaar eten vinden we in de vele restaurants in Porlezza en in de nabije omgeving. De lokale specialiteiten zijn een aanrader.

Wanneer is er markt?

Uiteraard is er ook in Porlezza markt. Iedere zaterdag tot een uur of vier aan de Lungo Lago Matteoti (de boulevard). Zin in een grote regionale markt? Ga dan eens op een dinsdag naar de Piazza della Riforma in Lugano (van 07.00 -12.00 uur) of op woensdag naar Luino (van 8.00 -16.00 uur). Elke vrijdag is er in Lugano bovendien een bloemen, groente- en fruitmarkt aan de Via Nassa en op zaterdag wordt in de wijk Canova een antiekmarkt gehouden.