Porlezza prachtige parel aan het meer van Lugano

Een vakantie vieren op Camping International in Porlezza is genieten van zon, bergen en meren, van cultuur, verstilde en levendige schoonheid.

Lago di Lugano

Niet vreemd dat Porlezza elk jaar veel vakantiegangers trekt. Het ligt als een paradijs in een punt van het meer van Lugano. Omringd door de hellingen van de valleien van Menaggio, Cavargna, Intelvi en Valsolda. Niet alleen door de prachtige natuur maar ook door het zonnige klimaat (ruim 2200 uren zon per jaar) is het hier zo aantrekkelijk. Windsurfers vinden het meer van Lugano een waar eldorado door de wind die zomers waait en voor verkoeling zorgt.

Natuur en sport

Porlezza is heel geschikt voor sportievelingen. Ook zonder surfplank zijn er veel mogelijkheden om het lijf op een plezierige manier fit te houden. Actief bezig zijn kun je altijd op één van de tennisbanen, een balletje trappen, hardlopen op de atletiekbaan, op de rug van een paard of op de pedalen van het stalen ros de omgeving verkennen.

Waar doe je boodschappen?

Natuurlijk heeft de camping een eigen winkeltje, maar het assortiment is niet groot en de prijs vaak stevig. Als je moe van de reis de vakantiebagage hebt uitgepakt en op de plaats gelegd is even een pizzaatje pakken in het camping restaurant bijna vanzelfsprekend.
En voor de volgende dagen? De dichtstbijzijnde supermarkt is op loopafstand aan de Via Osteno (inderdaad, de weg waaraan ook de camping ligt). De winkel Carrefour ligt aan het eind van de weg richting centrum, aan de rechterkant van de weg, vlak voor de verkeerslichten. Voor (veel) meer keus sla je bij de kruising rechtsaf richting Menaggio. Na ongeveer twee kilometer zie je rechts Iperal, een heel grote en goed betaalbare supermarkt en verderop de grote Carrefour.

Waar is het lekker eten?

Zin in een ijsje of een overheerlijk stukje gebak? Probeer eens pasticceria/gelateria Italia aan de Lungo Lago Mateotti. Niet te missen. De zaak ligt aan de boulevard, daar waar het verkeer de bergtunnel induikt of het dorp inrijdt. Een paar jaren geleden zijn ze uitgeroepen tot de beste ijsspeciaalzaak van Italië. Lekker en betaalbaar eten vind je in de vele restaurants in Porlezza en in de omgeving. Probeer ook eens de lokale specialiteiten.

Wanneer is er markt?

In Porlezza is de markt op zaterdag. Iedere zaterdag tot vier uur, aan de Lungo Lago Matteoti (de boulevard). Zin in een grote regionale markt? Ga dan eens op een dinsdag naar de Piazza della Riforma in Lugano (van 07.00 -12.00 uur) of op woensdag naar Luino (van 8.00 -16.00 uur). Elke vrijdag is er in Lugano ook een bloemen, groente- en fruitmarkt aan de Via Nassa en op zaterdag wordt in de wijk Canova een antiekmarkt gehouden.