Ook als u er een dagje op uit wilt zijn er volop mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Het maakt niet uit in welke richting u gaat of wat de interesse is, in de nabije omgeving van Porlezza is een grote variatie te vinden aan leuke plekjes om te bezoeken.


1. Menaggio
Menaggio is een typisch Italiaans stadje met een lange boulevard aan het comomeer. Vanuit Porlezza ben je er met de auto in 12 minuten maar er loopt ook een mooi fietspad van Porlezza naar Menaggio.

2. Het Olijvenpad
Het Olijvenpad is een slingerende wandelroute (3,5 km) en loopt tussen Castagnola en Gandria, voert door oude olijfboomgaarden en nieuwe gebieden waar jonge olijfbomen worden aangeplant.

3. Villa Carlotta
Villa Carlotta is een spectaculaire 18e eeuwse villa in Tremezzo. Ooit woonde hier prinses Charlotte van Beieren, nu is het een museum. Rond de villa ligt een prachtige tuin.

4. Milaan
Milaan staat als tweede stad van Italië bekend als winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk. Bijzondere wijken als la Brera en Navigli hebben hun eigen sfeer en zijn zeker een bezoekje waard.

5. Stadion San Siro
Aan de buitenrand van Milaan ligt de thuisbasis van twee voetbalclubs; AC Milan en Inter. Tijdens een rondleiding zul je het grote verschil in faciliteiten zien tussen deze twee clubs en in de fanshop vind je als voetbalfan vast een leuke souvenir.

6. Lugano
Als meest zuidelijk gelegen stad wordt Lugano ook wel het Cannes van Zwitserland genoemd. Met een luxe winkelaanbod en mediterrane sfeer een leuke stad om eens te bezoeken.

7. Ferry boot
Met de ferryboot maak je onbezorgd een tochtje over het meer van Lugano of comomeer naar een gezellige stad of stadje. Verschillende mogelijkheden zoals Porlezza-Lugano, Menaggio-Varenna, Menaggio-Bellaggio zijn echte aanraders.

8. Como
Como is de provinciehoofdstad en heeft een oud stadscentrum met smalle, meestal auto-vrije straatjes. De kathedraal van Como, de zaterdagmarkt en het gevarieerde winkelaanbod zijn een goede reden om eens te gaan kijken.

9. Bellaggio
Gelegen in het midden van het comomeer is Bellaggio het meest geschikt om met de boort te bezoeken maar met de auto is ook mogelijk. Het toeristische plaatsje heeft veel steile straatjes met traptredes. Bezoek ook Villa Melzi of het park van villa Serbelloni.