Als je er een dagje op uit wilt zijn er veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Het maakt niet uit in welke richting je gaat of wat je interesse is, de omgeving van Porlezza heeft een grote variatie aan leuke plekjes om te bezoeken.

Menaggio Piazza Garibaldi

Gandria Sentiero dell'olive

Villa Carlotta Tremezzo

Milaan Duomo

Milaan San Siro

Lugano Lungo lago

Ferry Menaggio - Varenna

Como Piazza Duomo

Bellagio

1. Menaggio
Menaggio is een typisch Italiaans stadje met een lange boulevard aan het comomeer. Vanuit Porlezza ben je er met de auto in 12 minuten maar er loopt ook een mooi fietspad van Porlezza naar Menaggio.

2. Het Olijvenpad
Het Olijvenpad is een slingerende wandelroute (3,5 km) en loopt tussen Castagnola en Gandria. Het pad voert door oude olijfboomgaarden en nieuwe gebieden waar jonge olijfbomen worden aangeplant.

3. Villa Carlotta
Villa Carlotta is een spectaculaire 18e eeuwse villa in Tremezzo. Ooit woonde hier prinses Charlotte van Beieren, nu is het een museum. Rond de villa ligt een prachtige tuin.

4. Milaan
Milaan staat als tweede stad van Italië bekend als winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk. De bekende Dom van Milaan en bijzondere wijken als la Brera en Navigli hebben hun eigen sfeer en zijn zeker een bezoekje waard.

5. Stadion San Siro
Aan de buitenrand van Milaan ligt San Siro de thuisbasis van twee voetbalclubs; AC Milan en Inter. Tijdens een rondleiding zie je het grote verschil in faciliteiten tussen deze twee clubs. In de fanshop vind je als voetbalfan vast een leuk souvenir.

6. Lugano
Lugano wordt ook wel het Cannes van Zwitserland genoemd, het is de meest zuidelijk gelegen stad. Met een luxe winkelaanbod en mediterrane sfeer een mooie stad om eens te bezoeken.

7. Ferry boot
Met de ferryboot maak je onbezorgd een tochtje over het meer van Lugano of comomeer naar een gezellige stad of stadje. Verschillende mogelijkheden zoals Porlezza-Lugano, Menaggio-Varenna, Menaggio-Bellagio zijn echte aanraders.

8. Como
Como is de provinciehoofdstad en heeft een oud stadscentrum met smalle, meestal auto-vrije straatjes. De kathedraal van Como, de zaterdagmarkt en het gevarieerde winkelaanbod zijn een goede reden om eens te gaan kijken.

9. Bellagio
Gelegen in het midden van het comomeer is Bellagio het meest geschikt om met de boort te bezoeken maar met de auto is ook mogelijk. Het toeristische plaatsje heeft veel steile straatjes met traptredes. Bezoek ook Villa Melzi of het park van villa Serbelloni.